Тиждень Народознавства

2016-12-23

Шкільна родина шанує народні традиції

Про те, як український народ зберігає і використовує надбання поколінь, учні Вербівської школи дізнавались протягом тижня народознавства . Та і час для його проведення вибрано вдало-початок зимового циклу свят. Саме тоді, коли було виконано всі польові роботи, наш народ відпочивав душею…

У понеділок на лінійці заслухали інформацію Заярнюк О.І. про план проведення тижня народознавства.

У вівторок було оформлено книжкову виставку та стенд, присвячений тижню народознавства. Біля кожного класу були розвішені прислів'я, приказки, спостереження, вірування. Також вчителька початкових класів Довгошея Л.А. провела відкритий урок народознавства «Україно! Ти – душа великого народу».

У середу відбувся конкурс малюнків на обрядову тематику, свято-конкурс « Свято народних традицій». Надзвичайно цікаво пройшов конкурс українських віночків та рушників.

У четвер відбувся конкурс під назвою « Народні звичаї» між командами учнів 8 та 10 класів. Майже на всі запитання діти дали правильні відповіді. З цікавістю школярі відгадували загадки на тему « Предмети побуту». І хоч більшість слів-відгадок вийшли з активного вжитку ( коромисло, клямка, борона…) діти все ж правильно відгадали. Переможцем стала команда учнів 8 класу.
У п’ятницю був організований конкурс на кращого знавця свята зимового циклу: Різдва, Святвечора, Святого Миколая, Нового року. Пригадались і колядки, і щедрівки. Смішним було проказування скоромовок.
Усі ці конкурси оцінювало пильне журі у складі директора школи Парій Н.В.

Барвистим віночком перепліталися конкурси українськими народними піснями та щедрівками у виконанні учнів початкових класів.

/Files/images/novenkaya/DSCN4769.JPG

/Files/images/novenkaya/20120123_090423.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 319